Салати «Королівський» та «Їжачок»: два прості рецепти на святковий стіл
Салат із сухариками «Королівський»
Знадобляться:
яйце – 4 шт.,
крабові палички – 240 г,
сир твердий – 300 г,
сухарики – 100 г,
часник – 2–3 зубчики,
лимон – 0,5 шт.,
майонез і сіль – за смаком.
Крабові палички порізати, яйця відварити, остудити і почистити, порізати кубиками. Твердий сир натерти на крупній тертці, часник вичавити через прес або дрібно порізати. Підготовлені продукти викласти в салатницю, полити лимонним соком, заправити майонезом, посолити трохи і перемішати. Можна відразу подавати на стіл.
Читайте також Цікаві рецепти: готуємо салат з гарбузом і апельсином та крабовий салат з яблуком і селерою
Салат «Їжачок»
Знадобляться:
ковбаса копчена – 200 г,
сир твердий – 150 г,
яйця – 4 шт.,
кукурудза консервована – 200 г,
часник – 1–2 зубчики,
сіль – за смаком,
майонез – для заправки салату.
Яйця відварити, остудити, почистити від шкаралупи і дрібно порізати. Ковбасу порізати кубиками, сир натерти на крупній тертці. Покласти в салатницю всі продукти, туди ж видавити через прес часник, перемішати. Заправити майонезом, добре перемішати, посолити за смаком. Можна подавати на стіл.