Сезонна страва: пиріжки з ревенем
Знадобляться:
для тіста: кефір – 1 склянка,
борошно – 3 склянки,
сухі дріжджі – 9 г,
сіль – 1 ч. л.,
цукор – 1 ст. л.;
для начинки: ревінь (черешки) – 300 г,
цукор – 4 ст. л.,
яйце (для змащування) – 1 шт.
Черешки помити, почистити і дрібно порізати. Потім посипати їх цукром і дати постояти, щоб черешки пустили сік. Налити до них приблизно 100 мл води і поставити на вогонь, варити на невеликому вогні до розм’якшення близько 4–5 хвилин. Потім відразу відкинути черешки на сито і остудити.
Замісити тісто: кефір трішки підігріти, додати дріжджі, цукор і сіль, розмішати. Поступово підсипати борошно і замісити тісто, накрити рушником і дати постояти в теплому місці хвилин 20–30, тісто має трохи піднятися. Ще раз його вимісити і розділити на рівні частини, кожну частину розкачати в корж, але не тонко. Потім на кожен коржик викласти начинку, посипати її цукром (1 ч. л.), для солодшого смаку можно додати цукру трохи більше. Зліпити пиріжки, защіпнувши краї, та покласти швом униз, дати полежати хвилин 10. Викласти пиріжки на деко, застелене пергаментом, змастити верх збитим яйцем і випікати в розігрітій до 180 градусів духовці 20–30 хвилин. Смачного!
Читайте також: Смачні сніданки: готуємо бутерброди та смажемо яйця з грибами