Сезонна страва: салат з яблук із селерою
Знадобляться:
селера – 140 г,
яблука – 100 г,
волоські горіхи – 30 г,
сіль – за смаком;
для заправки:
оливкова олія, лимонний сік, гірчиця зерниста – за смаком;
для прикраси – гранат, зелень – за смаком.
Волоські горіхи очистити від шкаралупи і нарізати на шматочки середньої величини. Стебла селери відокремити від основної розетки овоча і ретельно вимити під проточною водою, відрізати від товстого кінця кожного стебла по три сантиметри – вони не знадобляться. Нашаткувати селеру на шматочки середньої товщини, перекласти в миску.
Окремо змішати оливкову олію, лимонний сік, додати зернисту гірчицю.
Яблука вимити і нарізати кубиками. Змішати всі інгредієнти, посолити за смаком і заправити соусом. Перед подачею прикрасити салат свіжою зеленню і зернами граната.
Корисна порада: не варто очищати яблуко від шкірки, вона додасть салату яскравості і зробить його ще апетитнішим.
Спробуйте також: Страва на вечерю: салат з баклажанів і адигейського сиру із соєвим соусом