Страва на Новий рік: кролик у беконі з картоплею, запечений цілком
Знадобляться:
кролик – 1 шт.,
бекон – 340 г,
картопля – 2 кг,
соняшникова олія – 100 мл,
сіль (велика), чорний мелений перець – за смаком,
розмарин – 5 гілочок.
Картоплю почистити і порізати половинками або четвертинками, залежно від розміру. Одну-дві картоплини потрібно порізати плоскими скибочками, щоб на них потім можна було викласти кролика і він лежав на них рівно, не торкаючись дека. Перемішати порізану картоплю із соняшниковою олією, сіллю, перцем і травами. Цілого кролика помити, обсушити. Бекон порізати тонкими смужками. Покласти кролика на живіт і викласти зверху смужки бекону нахлистом, підгинаючи під живіт, лапки теж обгорнути беконом.
На деко викласти картоплю, підгорнувши під кролика плоскі скибочки. Зверху спинкою вгору викласти кролика в беконі. Запікати страву в розігрітій до 200 градусів духовці на середньому рівні приблизно одну годину. Після перших 30 хвилин запікання перемішати картоплю, але кролика не перевертати.
Після закінчення запікання вимкнути духовку і дати кролику та картоплі полежати ще приблизно 20–30 хвилин у закритій духовці – страва стане ще ніжнішою. Подаючи на стіл, полити картоплю і кроля соком, який виділився.
Читайте також Мужужі, або холодець по-грузинському