Святкова страва: готуємо салат-олів’є «Новорічний бичок»
Знадобляться:
картопля – 4 шт.,
морква (велика) – 1 шт.,
яйце – 6 шт.,
цибуля ріпчаста – 1 шт.,
шинка – 200 г,
огірки мариновані або квашені – 3–4 шт.,
консервований горошок – 150 г,
майонез – 50 г,
сіль, чорний мелений перець – за смаком,
оливки (чорні, для прикраси) – 2 шт.,
чорнослив (для прикраси) – 1–2 шт.
Картоплю, моркву і яйця відварити, остудити, почистити. Спочатку порізати кубиками огірки і ріпчасту цибулю, викласти в миску для салату, перемішати і дати постояти хвилин 5–7, це потрібно, щоб цибуля трохи просочилася огірковим соком. Маленькими кубиками порізати моркву (відклавши невеликий шматочок для прикраси), картоплю і три яйця, викласти в салатницю, додати горошок (зливши попередньо рідину). Шинку (одну-дві тонкі скибочки відкласти) дрібно порізати, додати до решти продуктів, заправити майонезом, посолити, поперчити за смаком і перемішати.
Для красивого оформлення салату треба взяти плоске овальне блюдо і викласти на нього салат, надавши йому овальної форми. Останні три яйця розділити окремо на білки і жовтки і натерти їх на найдрібнішій тертці. Посипати зверху салат спочатку білками, потім жовтками, сформувавши мордочку і животик бичка. Почати оформлення салату. Вушка, хвостик і посмішку можна зробити з морквини, очі – з оливок, плями на тільці – з чорносливу, копитця – із шинки, ріжки – або з морквини, або ж зі шматочка звичайного твердого сиру, якщо є.
фото iamcook.ru
Святковий салат готовий!
Читайте також Салати «Королівський» та «Їжачок»: два прості рецепти на святковий стіл