Безплатні добрива на осінню посівну: як аграріям отримати допомогу

14.07.2023 12:52 Агропром
Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України Фото: Міністерство аграрної політики та продовольства України

Українські агровиробники можуть отримати безкоштовно мінеральні добрива на осінню посівну кампанію від уряду США за програмою USAID АГРО.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Міністерство аграрної політики та продовольства України.

Кожен учасник програми зможе отримати 1 тонну нітроамофоски (NPK 16:16:16/15:15:15) для основного та припосівного внесення. Загалом українським агровиробникам передадуть 12 тисяч тонн добрив.

Реєстрація на отримання добрива вже розпочалась у Державному аграрному реєстрі (ДАР) і триватиме до вичерпання планових обсягів добрив.

Заявки приймаються виключно через ДАР, у розділі «Доступні програми» – «Добрива NPK від USAID АГРО, 2023».

Отримати допомогу можуть агровиробники, які:

  • мають в обробітку від 5 до 500 га у будь-якій області України (за винятком тимчасово окупованих територій),
  • вирощують зернові або олійні культури,
  • зареєстровані як юридичні особи або фізичні особи-підприємці, зокрема сімейні фермерські господарства.

Нагадаємо, у Печенігах всіх бажаючих почали навчати птахівництву. 6 липня для жителів провели лекцію з птахівництва. У подальшому в населених пунктах громади планується продовження проведення ряду навчальних семінарів з птахівництва та овочівництва.

У громаді 400 родин отримали по 30 одноденних курчат-бройлерів. Ця допомога є частиною Плану швидкого реагування ФАО і спрямована на підтримку найбільш постраждалих сільських домогосподарств з метою задоволення потреб їхніх сімей у продовольстві та харчуванні.

Нагадаємо також, що цього року в межах весняно-польових робіт у Харківській області було засіяно 783 тисячі гектарів угідь – а це на 20 % більше, ніж прогнозувалося. Наразі підприємства готуються до масштабного збору врожаю, що має розпочатися наступного тижня.

Головні новини Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор:
Галина Гришко