Скільки абітурієнтів складатимуть ЗНО на Харківщині

27.05.2020 14:08 COVID-19
Основна сесія тестування стартує 25 червня.

Як повідомив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості освіти Олександр Сидоренко, цьогоріч на Харківщині для участі в ЗНО зареєструвалися 22710 осіб. Із них учнів шкіл – 13250 (на 1416 учасників більше, ніж торік). В області, як і раніше, працюватимуть округи з центрами у містах Балаклія, Ізюм, Красноград, Куп’янськ, Лозова, Чугуїв, Харків. Кількість установ, де проходитиме ЗНО, – 107.

Основна сесія ЗНО розпочнеться 25 червня – тестуванням з математики. Завершиться 17 липня – тестуванням з хімії. Інформацію про результати з усіх навчальних предметів буде розміщено на інформаційних сторінках учасників тестування до 29 липня.

Додаткова сесія ЗНО запланована на 24 липня – 10 серпня, результати мають оприлюднити до 14 серпня. Пробне ЗНО з української мови і літератури відбудеться 15 червня, з інших предметів – 17 червня. Для тих, хто скористається можливістю визначення результатів пробного ЗНО за допомогою онлайн-сервісу, результати тестування з української мови і літератури буде оприлюднено до 21 червня, решти предметів – до 23 червня.

Процедура проведення ЗНО-2020 матиме певні вимоги. Зокрема, до пункту тестування будуть допущенні особи в захисних масках чи респіраторах – після проходження термометрії. На вході до кожного пункту тестування передбачать місця для оброблення рук антисептиком, а аудиторії регулярно провітрюватимуть. Крім того, у приміщенні чергуватиме медичний працівник.

На наступному тижні в ХОДА відбудеться селекторна нарада з організації та проведення ЗНО за участю правоохоронців, представників ДСНС, органів місцевого самоврядування тощо.

Читайте також: У громадах області готуються створити бізнес-інкубатори