Домашня консервація: готуємо кетчуп з прянощами

03.09.2020 18:30 Корисно
фото iamcook.ru фото iamcook.ru
Основа кетчупу – свіжі помідори, а спеції можна регулювати на свій розсуд. Якщо не планується тривале зберігання кетчупу, оцет можна не додавати.

Знадобляться:
помідори – 1 кг,
гвоздика – до 5 шт.,
перець духмяний горошком – 7–8 шт.,
часник – 1 зубчик,
кориця мелена – на смак,
гострий перець горошком – 3–5 шт.,
оцет 6 % – 2 ч. л.,
цукор – 1–2 ст. л.,
сіль – 1 ч. л.,
сухі трави – за смаком.

Помідори порізати як для салату і поставити варитися в каструлі хвилин на 5–7. Уварювати їх потрібно приблизно на третину, потім додати цукор, сіль, подрібнений часник та інші спеції. Проварити все ще 15 хвилин, потім подрібнити блендером або товкачем і протерти масу через сито.

Щоб закатати кетчуп на зиму, треба довести масу до кипіння, влити оцет і перелити все це в заздалегідь стерилізовані сухі банки, закатати їх і перевернути, укутати та остудити.

Читайте також Рецепти консервації: закриваємо помідори у виноградному листі на зиму

Автор:
Вероніка Добриня