Готуємо полуничний джем та конфітюр
Полуничний джем
Цей рецепт особливий – легка цитрусова кислинка додає йому свіжості.
Знадобляться: полуниця – 2 кг, цукор – 1,6 кг, лимон – 1 шт.
Полуницю ретельно промити, дати воді стекти, перебрати та очистити від хвостиків. Подрібнити блендером або м’ясорубкою до стану пюре, засипати цукром, перемішати і дати постояти пару годин. З лимона потрібно вичавити сік, додати до полуниці, поставити ємність на вогонь та варити на повільному вогні, помішуючи і знімаючи піну, до тієї густоти, яка потрібна (від 30 хвилин до 2 годин). Гарячий джем розкласти по стерилізованих банках і закатати їх, поки домашні не з’їли.
Спробуйте також: Полуниця на зиму: без цукру, смажена та з імбиром – три найоригінальніші рецепти сезону
Конфітюр з полуниці з желатином
Конфітюр – це той самий джем, тільки він повинен бути схожим на желе.
Знадобляться: полуниця свіжа – 1 кг, цукор – 600 г, желатин – 10 г, лимонна кислота – 0,5 ч. л., вода холодна – 50 мл. Полуницю, як і в попередньому рецепті, перебрати, почистити від хвостиків, помити й дати стекти воді. Перекласти в каструлю, засипати цукром і залишити на сонці на 3–4 години. Потім поставити на повільний вогонь, довести до кипіння (не кип’ятити!). Дати охолонути і блендером перемолоти до стану пюре. Поставити його на вогонь, довести до кипіння, прибрати піну, проварити 5 хвилин і відставити вбік на годину. Желатин залити і залишити хвилин на 5–10 – поки не набухне. Поставити полуничне пюре на слабкий вогонь, довести до кипіння, додати желатин, вимкнути вогонь і ретельно перемішати до повного розчинення желатину. Влити лимонний сік і ще раз добре перемішати. Більше ні в якому разі не кип’ятити – швидко розлити по стерилізованих банках і закатати.
Читайте також:
Полуниця: готуємо десерти