Готуємо на зиму: яблука, консервовані в карамелі

18.08.2020 18:03 Корисно
Фото: menu-doma.ru Фото: menu-doma.ru
Прозорі часточки яблук у тягучому цукровому сиропі – це дуже смачно, а ще – це чудові й солодкі спогади про літо.

Знадобляться:

яблука – 4 шт. (400 г),

цукор – 300 г.

Яблука краще брати щільних сортів. Яблука помити, порізати в міру тонкими часточками, бажано однакового розміру, видалити насіння (шкірку не зрізати). Взяти жаростійку форму, насипати туди частину цукру, рівномірно розподіляючи по поверхні, потім розкласти частину порізаних яблук. Чергувати шар цукру – шар яблук. Останнім шаром має бути цукровий. Поставити яблука в розігріту до 200 градусів духовку на 30–35 хвилин, за цей час цукор перетвориться на сироп, а часточки стануть прозорими. Викласти ще гарячими яблука із сиропом у заздалегідь простерилізовані сухі банки, закатати, перевернути й укутати, дати охолонути. Зберігати в темному прохолодному місці.

Спробуйте також: Домашнє вино «Смородиновий мікс» 

Автор:
Інна Можейко