Готуємо рибу: смажений минтай у паніровці з чипсів
Знадобляться:
минтай – 700 г,
молоко – 250–300 мл,
яйце – 2 шт.,
картопляні чипси – 150–180 г,
приправа для риби – 0,5 ч. л.,
сіль, мелений чорний перец – за смаком,
олія – для смаження.
Минтай помити, почистити, розділити на філе і порізати на зручні для смаження шматки. Викласти шматочки в миску і залити молоком на 20–30 хвилин – молоко надасть рибі додаткової ніжності і соковитості. Через зазначений час злити молоко і дати філе обсохнути. Яйця збити в мисці, додати сіль і спеції, перемішати, викласти в цю суміш філе і акуратно перемішати. Чипси покласти в пакет, щільно його зав’язавши, і подрібнити в крихту, це можна зробити за допомогою качалки, прокатавши її кілька разів по пакету.
Розігріти в сковороді олію, обваляти рибне філе в чипсах і посмажити на сковороді з обох боків до зарум’янювання. Викласти на паперовий рушник на кілька хвилин, щоб стік жир. Подавати на стіл з будь-яким гарніром або овочевим салатом. Таким чином можна готувати будь-яку білу рибу.
Читайте також Рецепт дня: найпростіша страва «Яйце в хлібі»