Ласуємо смачненьким: чізкейк без випікання з білим шоколадом і ягодами
Знадобляться:
печиво «Ювілейне» – 200 г,
шоколад білий – 90 г,
вершкове масло – 30 г,
молоко – 2 ст. л.,
кисломолочний сир – 450–500 г,
сметана – 200 г,
яйця – 2 шт.,
апельсин – 1 шт.,
цукор – 1/3 склянки,
желатин – 10 г,
свіжі ягоди (малина, полуниця, смородина) – за смаком.
Печиво подрібнити на крихту блендером або будь-яким зручним способом. Розтопити вершкове масло й шоколад, злегка нагріти молоко, з’єднати їх разом і змішати з крихтою від печива. Взяти роз’ємну форму, викласти масу з печива, розрівняти й ретельно утрамбувати. Поставити в холодильник. Поки маса вистоюється, залити желатин гарячою водою і залишити для набухання. Вичавити з апельсина сік, нагріти його на вогні або в мікрохвильовій печі, щоб був гарячим, вилити в желатин. Взяти яйця, відокремити жовтки від білків, білки збити в кріпку піну, до піків. Потім збити блендером або міксером сметану, сир, жовтки з цукром, додати зняту з апельсина цедру, влити теплий желатин і збивати всі разом ще 10 секунд. Додати акуратно в масу збиті білки, розмішати. Потім дістати з холодильника форму з печивом, обережно викласти зверху сирну масу, розрівняти і знову поставити в холодильник мінімум на 4 години. Як спливе цей час, прикрасити чізкейк ягодами – і можна подавати на стіл.
Спробуйте також: Готуємо ніжний сирник з малиною