Заготовки на зиму: желе з калини
Знадобляться:
калина – 1 кг,
цукор – 1 кг,
вода – 2 склянки.
Ягоди калини відокремити від листочків, гілочок, сміття і зіпсованих ягід. Покласти в друшляк і ретельно промити. Потім пробланшувати калину: прокип’ятити воду у великій каструлі і опустити в неї друшляк з калиною на 5 хвилин для того, щоб ягода стала м’якою і вийшла з неї гіркота. Перетерти калину дерев’яною ложкою через сито і перекласти в чисту каструлю. У пюре з калини додати цукровий пісок (кількість цукру можна зменшити до 800 г, якщо не подобається дуже солодке) і воду, ретельно перемішати. Варити калину на слабкому вогні близько 50 хвилин до загущення (потрібно враховувати, що остаточно желе застигне вже в банці). Желе розлити у стерилізовані банки і потім зберігати їх у холодильнику.
Спробуйте також: Сезонна страва: пастила з калини