За Салтівку: харківський режисер став претендентом на премію Курбаса (фото)

16.01.2024 21:34 Культура
Фото: Олександр Осіпов Фото: Олександр Осіпов

Засновник і режисер харківського театру «Нафта» Артем Вусик став одним із 17 претендентів на здобуття театральної премії імені Леся Курбаса. 

Держмистецтв оприлюднило список режисерів та їхніх вистав, які у 2024 році боротимуться за театральну премію імені Леся Курбаса, повідомляє «Слобідський край». 

Премію щороку присуджують професійним театральним режисерам за вагомий внесок у розвиток сучасного театрального мистецтва України. Сума премії – 20 тисяч гривень. 

Восени Артем презентував моновиставу «Веселка на Салтівці», де виступив не лише у якості режисера, а й сценариста та виконавця головної ролі. 

У разі перемоги режисер планує витрати грошовий приз на потреби театру, розповів Артем Вусик у коментарі радіо «Накипіло».

Прем’єра музичної сюрреалістичної трагікомедійної моновистави «Веселка на Салтівці» відбулася у листопаді минулого року. Вона про життя митця, його воєнний досвід і найбільший житловий масив України – Салтівку, що зазнала найсильніших руйнувань і тепер загоює рани війни. «Веселка» пропонує переосмислити стереотипи про район, який уважають хуліганським, а натомість розгледіти його поетичність.

Артем Вусик у виставі «Веселка на Салтівці»

Музичне оформлення в стилі рок-опери створили харківські музиканти Іван Кондратов, Віктор Кондратов і Сергій Савенко. 

Нагадаємо, харківського режисера Мстислава Чернова номіновано на премію Гільдії режисерів Америки за фільм «20 днів у Маріуполі».

Автор:
Дмитро Саломанка