Коригував ракетні удари та збирав дані про ЗСУ: на Харківщині затримали «крота» фсб

На Харківщині затримали ворожого інформатора / Фото: СБУ На Харківщині затримали ворожого інформатора / Фото: СБУ

Зловмисника затримали поблизу лінії боєзіткнення на Куп’янському напрямку, коли він намагався приховано вийти на позиції окупантів.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на речника УСБУ України в Харківській області Владислава Абдулу.

Слідством установлено, що російським інформатором виявився колишній строковик однієї з українських військових частин, який напередодні звільнення в запас пішов на співпрацю з фсб.

До такого «кроку» його спонукали батьки, які проживають на тимчасово окупованій території на сході України та перебувають у полі зору російської спецслужби. Через них окупанти «домовились» із строковиком про передачу координат потенційних цілей та запропонували йому план подальшої втечі після «демобілізації», розповів Владислав Абдула.

Через месенджер «Signal» він передавав російському куратору локації Сил оборони та військової техніки у місті Лозова Харківської області, місті Миколаїв та Миколаївській області. Вказані дані були необхідні ворогу для нанесення прицільних повітряних ударів по українських захисниках, повідомили у пресслужбі Харківської обласної прокуратури.

Наразі затриманий перебуває під вартою. Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Йому загрожує до 8 років тюрми.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала ворожого коригувальника, який намагався виявити у Харкові локації спецпідрозділу «Кракен» Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Також ми повідомляли, що СБУ затримала «помічника» російського гауляйтера, який допомагав рашистам викрадати українців під час боїв за Харків.

Автор:
Галина Гришко