Під Харковом розгортають масштабну операцію з пошуку бабусі - Відео

У суботу, 26 вересня, в Харківському районі відбудеться пошукова операція на місцевості за участю волонтерів, нацгвардійців і поліцейських. Учасники шукатимуть бабусю, яка заблукала в лісі під Терновою тиждень тому.

81-річна Євгенія Китоян в четвер 17 вересня поїхала на дачу в село Тернова. За інформацією волонтерів, до цього вона три роки там не була. Вийшовши з автобуса, зустріла знайомих і дізналася, що ворота на дачний кооператив закриті і треба обходити з іншого боку. Пошуковці припускають, що бабуся пішла саме в бік лісу, який прилягає до селища. У ньому й загубилася.

Згодом із нею пропав зв'язок. Він з'явився тільки наступного дня, у п'ятницю. Старенькій зателефонувала онучка, і Євгенія сказала, що ночувала у лісі на пеньку і їй зле. Із бабусею встигли поговорити правоохоронці, які розпочали пошуки. А ввечері п'ятниці зв'язок пропав і більше не відновився.

Жінку спочатку шукали поліція та рятувальники. На третю добу рідні звернулися до пошуково-рятувального загону "Мілена", який займається на добровільних засадах пошуком зниклих людей. Як розповів адміністратор загону Сергій Осман, добровольці одразу почали шукати стареньку.

– Вночі загін із 16 людей уже шукав бабусю в лісі, шукали на відгук. Ліс там середній, багато байраків. З нами були ще кінологи й чотири собаки. Шукали до ранку, але безрезультатно. Потім вдень ще близько 20 чоловік здійснювали пошуки по полю й лісу, були знайдені, вірогідно, сліди бабусі. Знову приїхали собаки, але марно, – розповів Сергій Осман.

Волонтери також обклеїли прилеглі села й селища оголошеннями з орієнтуванням. Загалом пошуки велися у лісі, в полі, селищах і в дачному кооперативі в районі сіл Тернова, Варварівка та Ізбицьке.

 У цю суботу, 26 вересня, пошуки відновлять з новими силами. Волонтери, поліція і Нацгвардія просять долучитися якомога більшій кількості добровольців. Рекомендують вдягатися у закритий одяг та взуття, взяти ліхтарі, зарядні пристрої, трекери й квадрокоптери. Усі охочі взяти участь в операції, мають зареєструватися або зателефонувати координатору: Сергій - 0502811584 або на гарячу лінію ПРЗ Мілена 068-777-0-112.

 

Автор:
Тамара Кіч