Через негоду на Харківщині дорожники перейшли на посилений режим роботи

05.01.2024 11:29 Область Online
Фото: Службу відновлення та розвитку інфраструктури Фото: Службу відновлення та розвитку інфраструктури

У п’ятницю, 5 січня, Харківську область накрила негода: крижаний дощ, ожеледиця та різкі коливання температури.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Службу відновлення та розвитку інфраструктури у Харківській області.

У Харківській області значно погіршилася погода – всю ніч тривали опади у вигляді мокрого снігу та крижаного дощу. Це істотно ускладнило ситуацію на автошляхах регіону. Для того щоб уникнути зупинок руху та інших проблем, на дороги було виведено 123 одиниці спеціальної техніки:

  • Комбіновані дорожні машини – 81;
  • Навісне обладнання – 7;
  • Навантажувачів у роботі – 35.

Загалом було очищено 1800 км доріг та використано 161 тонну солі і 1880 тонн піщано-сольової суміші.

Станом на ранок п’ятниці рух дорогами державного значення забезпечено повністю, саме ж покриття оброблено протиожеледними засобами. Наразі триває робота по запобіганню ожеледиці.

– Просимо водіїв не заважати руху спецтехніки, бути уважними за кермом, дотримуватися ПДР та обрати безпечний швидкісний режим. Якщо під час поїздки стається раптове погіршення погоди, радимо скористатися місцями відстою транспортних засобів, ідеться у повідомленні.

Водії авто можуть отримати актуальну інформацію про стан проїзду або звернутися по допомогу за телефоном цілодобової гарячої лінії: +38 095 568 38 77.

Нагадаємо, у п’ятницю, 5 січня, на Харківщині очікується хмарна погода з проясненнями. Проте синоптики попереджають про ожеледицю та погану видимість – 200-500 м.

Також ми писали, якою буде погода у Харківській області в січні 2024 року

Автор:
Анна Хливнюк