Де у Харківській області просто зараз точаться бої: оновлені дані

16.05.2024 09:21 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Що зараз відбувається на Харківському і Куп’янському напрямках Харківщини та де у регіоні просто зараз точаться бої.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на очільника ХОВА Олега Синєгубова.

З початку доби на Харківському напрямку Сили оборони відбили 4 атаки противника. Зокрема, на напрямках Пильна – Липці, Лук'янці – Слобожанське, Пильна – Слобожанське, Муром – Стариця.

На Куп’янському напрямку військовим удалося відбити 20 ворожих атак. Проте бойові зіткнення все ще тривають на напрямках Кислівка – Іванівка, Котлярівка – Піщане, Куземівка – Стельмахівка, Ковалівка – Новоєгорівка.

За оновленою інформацією, в окремих районах області, через потужний вогневий вплив агресора, наші підрозділи здійснили перегрупування на більш вигідні позиції.

Харківська область 16 травня, мапа

Оперативна обстановка на прикордонні, Харківський напрямок, 16 травня / Фото: DeepState

Нагадаємо, 14 травня стало відомо, що на окремих ділянках, у районах Вовчанська та Лук’янців, українські захисники були змушені перейти на більш вигідні позиції.

А вже 15 травня у Генштабі повідомили, що українські підрозділи працюють, аби не допустити накопичення ворогом сил і засобів у північній частині міста ВовчанськТам же триває прочісування міської забудови для виявлення місць зосередження особового складу і техніки ворога, а також можливих позицій.