На Харківщині від грипу помер чоловік: оновлені дані щодо захворюваності

23.04.2024 16:52 Область Online
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

На Харківщині зареєстровано летальний випадок у хворого на грип. Померлий – з групи ризику, а також мав хронічні супутні захворювання (цукровий діабет, ішемічна хвороба серця, хвороби печінки, ожиріння), не щеплений проти грипу та COVID-19.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на Харківський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

У Харківській області на грип та ГРВІ, з урахуванням випадків захворювань на COVID-19, захворіло 2146 осіб, з них 948 – діти віком до 17 років.

Госпіталізовано 97 осіб, з них 38 дітей, серед госпіталізованих хворих на COVID-19 – 21 особа.

У Харкові на грип та ГРВІ з 15 по 21 квітня захворіло 950 осіб, з них 54 % – діти. Минулого тижня було зареєстровано 33 лабораторно підтверджених випадки COVID-19 та один випадок захворювання на грип.

Крім цього, за тиждень госпіталізовано 59 осіб, з них двох – до відділення реанімації та інтенсивної терапії з COVID-19. Серед госпіталізованих 39 % –  діти до 17 років.

Нагадаємо, що у Харківській області допомогу при інсульті надають 15 закладів, які мають договір з Національною службою здоров’я України.

Також, раніше ми писали, що у Харківській області договір на лікування гострого інфаркту міокарда з Національною службою здоров’я мають 3 заклади. У цих закладах пацієнт має можливість безоплатно отримати весь необхідний перелік допомоги.

Автор:
Валерія Ткаленко