Наразі готується план евакуації по Золочівському напрямку – ХОВА

13.06.2024 17:40 Область Online

На Харківщині продовжують евакуювати мирне населення з прифронтових громад, наразі евакуйовано 11 670 людей.

Про це пише «Слобідський край» з посиланням на відділ комунікації поліції Харківської області та очільника ХОВА Олега Синєгубова.

Вчора правоохоронці до безпечних місць перевезли 18 громадян, які проживали під постійними обстрілами у Вовчанській та Липецькій громадах.

Правоохоронці відділу поліції № 1 Чугуївського РУП виявили у селищі Білий Колодязь чоловіка з поломаною ногою, який був не в змозі виїхати самотужки, та допомогли йому покинути небезпечну територію.

За вчорашній день правоохоронці евакуювали 18 людей на Харківщини

Правоохоронці продовжують евакуацію мирного населення з прифронтових громад Харківщини / Фото: відділ комунікації поліції Харківської області

За словами очільника ХОВА Олега Синєгубова, темпи евакуації знизились майже до нуля, оскільки всі мешканці, які мали бажання виїхати, вже евакуйовані та розміщені у Харкові та інших населених пунктах.

Наразі готується план евакуації по Золочівському напрямку, де вже було вивезено 120 сімей після оголошення примусової евакуації.

– Це родини, де є діти-сироти або діти, позбавлені батьківського піклування. Крім того, з Липецького та Куп’янського напрямку вивезли понад 500 людей з інвалідністю, які були обмежені в пересуванні, – додав начальник ХОВА.

Нагадаємо, раніше ми писали, куди можуть звернутися жителі Харківської області, які хочуть евакуюватися. Список номерів та перелік необхідних речей  дивіться тут

Нагадаємо також, окрім гуманітарної допомоги, усім евакуйовами мешканцям регіону також надається грошова допога. Громадська організація «Право на захист», яка є офіційним представником УВКБ ООН, виплачує по 10 800 гривень.

Автор:
Валерія Ткаленко