Навчання в Харківській області розпочнеться 1 вересня

02.07.2022 16:00 Область Online
У Харківській області навчання розпочнеться 1 вересня, однак досі невідомо, як буде воно проводитися офлайн чи онлайн.

Про це повідомляє голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Наступний навчальний рік на Харківщині заплановано на 1 вересня, однак формат навчання залежатиме від безпекової ситуації в області.

Синєгубов каже, що освітяни та батьки бажають повернути традиційний формат навчання, коли діти зможуть фізично знаходитися в класах. Отже, якщо безпекова ситуація буде дозволяти, то в деяких населених пунктах навчання буде проводитися офлайн. У всіх інших школах дистанційно.

Перед тим, як приймати рішення про проведення офлайн-занять, школи мають перевірити працівники ДСНС на предмет вибухонебезпечних предметів, працездатності сигналів тривоги та позначення шляхів евакуації.

— У школах або біля них мають бути укриття, де в разі небезпеки зможуть сховатися всі учні та працівники. Під час повітряної тривоги освітній процес буде перерваний та за можливості продовжений в укритті, – сказав Синєгубов.

Також він повідомив, що зараз в області 165 шкіл знаходяться на окупованих російськими військами територіях.

Школярі з цих закладів будуть навчатися дистанційно або в інших закладах на підконтрольній Україні території. Також точно будуть навчатися дистанційно учні зруйнованих шкіл та тих навчальних закладів, які розташовані ближче ніж за 40 кілометрів від лінії бойових дій.

Нині в Харківській області зруйновано 16 закладів середньої освіти, а пошкоджено 191.

Крім того, до Національного мультипредметного тесту готуються сім населених пунктів області. У них буде працювати 15 основних пунктів для складання тесту та три резервні.

Автор:
Олександр Манченко