Новий спортивний комплекс у Чугуєві планують відкрити до кінця року. Фото

15.06.2021 14:15 Область Online
У Чугуєві зводять фундамент під новий фізкультурно-оздоровчий комплекс. Спортивний об'єкт планують побудувати і ввести в експлуатацію у 2021 році.

Будівництво нового ФОКу в Чугуєві відбувається в рамках Програми Президента України Володимира Зеленського «Велике будівництво». Як повідомили  «Слобідському краю» у Чугуївській міськраді, будівництво співфінансується з ДФРР та місцевого бюджету (30 мільйонів гривень з державного бюджету і 3 мільйони – з місцевого).

За словами начальниці відділу молоді і спорту Чугуївської міськради Світлани Лиманської, новий спортивний комплекс зможе обслуговувати мешканців як Чугуєва, так і громад, які недавно приєдналися.

– Нашому місту давно потрібен був сучасний великий спортивний комплекс, адже до цього часу для тренувань є лише зали спортшкіл, – говорить Світлана Лиманська. – До того ж ФОК має зручне розташування у великому мікрорайоні. У ньому буде зручно проводити спортивні змагання всіх рівнів.

За словами чиновниці, у Чугуєві є багато поціновувачів баскетболу, волейболу, тенісу і футзалу, які зможуть належно тренуватися у сучасному спортивному комплексі і готуватися до виїзних змагань.

Будівельні роботи розпочато в червні поточного року. Наразі будівельники облаштовують фундамент спортивної будівлі та готують його до облаштування каркаса будівлі.   

– Незабаром будуть виконані зовнішні інженерні мережі: водопровід, побутова каналізація та мережа теплопостачання. Після підготовки фундаментної плити будуть виконуватися подальші роботи з облаштування каркаса ФОКу. Паралельно проводитимуться роботи з упорядкування території. Наразі виконано близько 8 % від загального обсягу робіт, – розповів директор будівельної підрядної організації Олександр Божко.

За словами представника проєктної організації Павла Санжаровського, у зв'язку зі змінами державних будівельних норм, проєкт відкоригували. Тож будівля була додатково оснащена ліфтом та підіймачем для людей з інвалідністю. Крім того, будуть упроваджені нові норми теплопровідності та енергоощадження будівлі.

Довідка. Згідно з проєктом загальна площа будівлі буде складати 1450 кв. м, а об’єм - 9 тис. куб. м, сама ігрова зала матиме розмір 40х21,5 м. На універсальному полі можна організувати футбольний, баскетбольний, волейбольний та тенісний майданчики. На другому поверсі ФОКу є можливості для розміщення боксерського рингу та інших спортивних кімнат. Доступним ФОК буде для всіх жителів укрупненого Чугуївського району. У новій спортивній будівлі зможуть тренуватися та проводити змагання як обласного, так і районного рівня.

Автор:
Тамара Кіч