Під час ремонту шкільної котельні на Барвінківщині вкрали 1,5 мільйона гривень

04.02.2021 13:36 Область Online
Фото: Адвокат Фото: Адвокат
Як повідомили в Харківській обласній прокуратурі 4 лютого, у розтраті бюджетних коштів підозрюють директора ТОВ.

Як розповів керівник місцевої прокуратури Ігор Білодід, у грудні минулого року між навчально-виховним комплексом (дитячим садком – загальноосвітньою школою) та фірмою було укладено договір.

Читайте також: У трьох районах Харківської області перевищено епідпоріг застуд

Документи стосувалися проведення капітального ремонту твердопаливної топкової системи. Директор фірми не виконав умови договору та підписав акти приймання виконаних робіт, указавши в них недостовірну інформацію.

На підставі підписаних документів на рахунок підприємства перераховано бюджетні кошти. Сума збитків, завданих державі, складає понад 1,5 мільйона гривень.

За процесуального керівництва Лозівської місцевої прокуратури повідомлено про підозру директору за фактом, передбаченим ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України.

Директору ТОВ загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Читайте також: Ямковий ремонт на Харківщині: де працюватимуть дорожники

Досудове розслідування здійснює слідчий відділ Барвінківського ВП (Балаклійського ВП ГУНП), оперативний супровід – Управління Служби безпеки України в Харківській області.