Рік викликів і здобутків: у Богодухівській громаді створили виконавчі органи з нуля та застосовують енергозбереження

09.12.2021 18:10 Область Online
Очільник Богодухівської ТГ Володимир Бєлий розповів, яким видався 2021 рік для міської громади.

Як і для решти громад, що утворилися після виборів 2020 року, однією з головних проблем Богодухівської громади було створення всіх виконавчих органів громади.

– Ми вступили у 2021 рік, не маючи жодного управління, відділу, секторів та інших підрозділів. Це вдалося зробити тільки у квітні, бо треба було пройти всі конкурси та процедури. І бюджет нам дістався той, який приймали не ми. Організаційні моменти забрали багато сил і часу, – зауважив голова Богодухівської міської ради Володимир Бєлий.

Читайте також: На Богодухівщині ремонтують дорогу до районної лікарні. Фото

Водночас, зауважує мер, міськраді удалося стабілізувати ситуацію, розібратися з бюджетом, зрозуміти наявні резерви, побачити помилки.

– Це все було нове, вперше в історії. Деякі питання вдалося реалізувати пілотно, і наступного року в бюджеті буде враховуватися той аналіз, який ми провели цього року, – підкреслив голова громади.

Читайте також: Школи переводять на альтернативне паливо: як Богодухівська громада стає енергонезалежною

Є у Богодухівської громади успіхи в енергозбереженні: у чотирьох школах перейшли на опалення пелетними котлами, подекуди перейшли на сонячні панелі, аби виробляти електроенергію безкоштовно. За словами Володимира Бєлого, над впровадженням заходів енергозбереження працюватимуть і надалі. 

Автор:
Тамара Кіч