Ситуація складна: росіяни збільшили кількість атак на прикордонні Харківської області

08.08.2024 08:59 Область Online
Фото: Генштаб ЗСУ Фото: Генштаб ЗСУ

Оновлена інформація про події на Харківському і Куп’янському напрямках станом на ранок 8 серпня 2024 року.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на Генштаб ЗСУ.

На Харківському напрямку агресор продовжував йти у штурми в районах Вовчанська та Тихого. Кількість атак тут зросла до трьох.

Як розповіли в ОТУ «Харків», за добу росіяни перегрупували у Вовчанську штурмові групи, паралельно зосередившись на утриманні займаних рубежів. У районі села Глибоке ворог готується до наступальних дій та посилює передові позиції особовим складом.

Глибоке, Харківська область

Оперативна обстановка на Харківському напрямку, район Глибокого / Мапа: DeepState

На Куп’янському напрямку ситуація залишається напруженою. За останніми даними, окупанти 5 разів  намагалися просунутися поблизу Петропавлівки, Колісниківки та у бік Новоосинового.

– Попри те, що обстановка залишається складною, українські оборонці стримують ворожі атаки та завдають окупантам втрат, – повідомив начальник Харківського військового гарнізону Сергій Мельник.

Нагадаємо, у прикордонних населених пунктах Харківської області окупанти почали активно використовувати нову тактику. Тепер вони б'ють FPV-дронами по місцевих мешканцях. Цілять переважно в цивільні автівки та місця скупчення людей. За останні дні зафіксовано вже чотири подібних випадки.