У Кегичівці на благодійній виставі збирали кошти для допомоги військовим

19.03.2024 16:50 Область Online
Благодійна вистава «За двома зайцями»/фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської селищної ради Благодійна вистава «За двома зайцями»/фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської селищної ради

У Кегичівці представили благодійну виставу «За двома зайцями», поставлену за мотивами комедійної п’єси Михайла Старицького. Зібрані кошти – 36 300 гривень – спрямують на придбання 3-D принтера для друку спеціальних виробів для наших Захисників і Захисниць.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» начальниця відділу культури Кегичівської селищної ради Ганна Коношко, це не перша благодійна акція від працівників відділу культури.

Вистава «За двома зайцями» у Кегичівці/фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської селищної ради

Епізод з вистави/фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської селищної ради

«Ми з перших днів війни допомагаємо нашим захисникам. Плели сітки, виготовляли вітамінні суміші, виступали у військових частинах», – каже пані Ганна. За її словами, виставу працівники культури поставили вперше. Дуже хвилювались, адже акторської освіти ніхто не має. Та й коштів на реманент і костюми теж не було.

Вистава «За двома зайцями» у Кегичівці/фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської селищної ради

Фрагмент вистави/фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської селищної ради

«Але все вдалося. У нас дуже талановиті актори. Частина колективу – вимушені переселенці. Всі добре розуміють, що нашу культуру треба берегти, розвивати, а воїнам – обов’язково допомагати. Глядачі були  зачаровані грою акторів та хоч трохи перепочили від війни. А ми показали свій талант і зробили добру справу», – каже Ганна Коношко.

Колектив відділу культури Кегичівської селищної ради/фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської селищної ради

Творчий колектив/фото: Фейсбук-сторінка Кегичівської селищної ради

Нині колектив вже приглядається до нової постановки. Якщо будуть запрошення, то приїдуть з комедією «За двома зайцями» в інші громади. А ще – зафільмують виставу для вільного перегляду в Інтернеті.

Ми писали, що у Савинцях провели благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ, а на благодійному концерті у Краснокутську виступала народна артистка України.

Автор:
Надія Янінович