Яким громадам Харківської області дістануться 200 мільйонів гривень від ДФРР

18.01.2021 16:59 Область Online
фото lozovarada.gov.ua фото lozovarada.gov.ua
Цього року на Харківщині Державний фонд регіонального розвитку профінансує проєкти у трьох районах.

Перелік об’єктів затвердили на засіданні профільної регіональніої комісії  Харківської обласної держадміністрації, яка  відбулася 15 січня під керівництвом першої заступниці голови Харківської обласної державної адміністрації Тетяни Єгорової-Луценко.

Як повідомила заступниця директора Департаменту економіки та міжнародних відносин Харківської обласної державної адміністрації Ірина Коновалова, в цьому році обсяги фінансування Державного фонду регіонального розвитку для проєктів Харківської області складають 229 мільйонів гривень.

За рішенням комісії, з Державного фонду регіонального розвитку профінансують будівництво комплексу КНП «Обласний центр онкології» (першої та другої черги), реконструкцію очисних споруд у селищі Малинівка Чугуївського району, комплексу будівель Комунального підприємства «Близнюківська центральна районна лікарня» та капітальний ремонт нежитлової будівлі Лозівського міського Палацу культури.

До речі, проєктна вартість капітального ремонту будівлі лозівського Палацу культури, за інформацією Лозівської міської ради, складає  48 мільйонів гривень. Роботи  ведуться з 2019 року. У 2021 році планують завершити роботи  з утеплення фасаду та оздоблення алюпромом, установити  ліфт  для людей з особливими потребами та замінити зовнішні  пожежні  сходи.

У минулих роках, 2019 та 2020, у лозівському Палаці  культури повністю відремонтували дах – уклали більше 4-х тисяч квадратних метрів мембранної покрівлі та провели ремонт парапетів. Також замінили вітражі у фойє і встановили енергозберігаючі вікна на 3-му поверсі, а ще обладнали новими склопакетами дитячий розважальний центр «Маскарад», де у минулому році реалізовано й мініпроєкт обласного конкурсу «Разом в майбутнє» за кошти обласного і міського бюджетів.

Як відмітила Ірина Коновалова, це перехідні проєкти з минулих років, їх термін реалізації не перевищує  чотирьох  років. Також  до переліку об'єктів включили переможців відбору проєктів 2020 року – це будівництво фізкультурно-оздоровчих комплексів у  Люботині та Чугуєві.

Читайте також Артур Товмасян: Цього року облрада проводить три конкурси для громад Харківщини