Футбольна команда з Лозової вийшла в лідери чемпіонату Харківщини

15.07.2024 15:27 Спорт
Фото: ФК «Авангард» Фото: ФК «Авангард»

У суботу, 13 липня, відбулися матчі сьомого туру чемпіонату Харківської області з футболу.

Центральний матч звітного туру пройшов між командами «Агро-UA» із села Троїцьке Олексіївської громади та лозівським «Авангардом». Перші до цього матчу були єдиним колективом турніру з максимальною кількістю очок – 15. Лозівчани відставали від лідера на два залікові пункти. Перший тайм протистояння пройшов без забитих м’ячів. У заключній половині зустрічі зіграли заміни, зроблені головним тренером «Авангарду» Ігорем Рахаєвим. Саме гравці, що вийшли на поле по ходу поєдинку, принесли три залікові бали партнерам. У середині другого тайму Артур Бобіта з пенальті відкрив рахунок у зустрічі, а вже в компенсований час Максим Топоров подвоїв перевагу лозівчан.

Завдяки цієї перемозі, що стала п’ятою поспіль, «Авангард» вийшов в одноосібні лідери першості з 16 набраними очками. До речі, вони залишаються єдиною команду в цих змаганнях, яка ще не програвала. Друге місце ділять «Агро-UA» ФК NIKA SMK Богодухів, які набрали по 15 очок. Усі команди з трійки лідерів зіграли по шість матчів.

– Це не гра була. Поле – шкільний стадіон, де треба грати сім на сім, а не 11 на 11. Плюс якість цього поля, фактично город. Уся гра зациклена була в центрі поля, у боротьбі за підбір м'яча. Ні про який комбінаційний футбол не йшлося. Все одно ми примудрялися робити флангові комбінаційні проходи на швидкості, за якими суперник не встигав і вкрай грубо грав. Опонент на три голови нижче від того рівня, що очікував побачити, – говорить у розмові з медіа «Слобідський край» директор клубу «Авангард» (Лозова) Микола Камінський.

Він каже, що незадоволений результатом, незважаючи на три очки.

– Ми були впевнені, що виграємо: ми тренуємося щодня, зокрема через що сильніше наших суперників на кілька голів. Ми їхали напрацювати реалізацію моментів. Усі установки виконують футболісти, але реалізація далеко не та. Хоча б 50 відсотків із створених моментів треба реалізувати. Зокрема, й в цій грі повинні були забивати мінімум п’ять голів. Є почуття невдоволення, – ділиться директор лозівського клубу.

За його словами, добре себе проявили в цьому матчі два гравці «Авангарду» – Даніїл Смірнов, якого тренери суперників лозівчан вважають найкращим правим захисником чемпіонату, та Максим Топоров.

Дебютну перемогу в сезоні здобув балаклійський «Цементник», який на виїзді зустрічався з командою «Чемпіон» із селища Донець. Гості вийшли вперед на 14-й хвилині, відзначився Кирило Серган. Доволі швидко «Чемпіон» зусиллями Антона Подколзіна зрівняв рахунок, однак у середині першого тайму «Цементник» знову лідирував у матчі, забив Антон Подзолков. У кінці стартової половини гри господарі знайшли в собі сили відігратися вдруге, точний удар на рахунку Дмитра Руденка. По перерві Ярослав Лимар знову вивів «Цементник» уперед. Колектив з Донця мав у розпорядженні близько півгодини, однак врятувати гру в них не вийшло. 3:2 – перемога балаклійської команди.

Єдина команда, що не перемагала досі – представник міста Дергачі «Дергачі-Зевс». Хоча вони були близькі, аби здобути дебютну звитягу в цьому чемпіонаті. За 10 хвилин до кінця матчу вони у домашній грі проти ФК «Чугуївський район» вели 2:1, однак за решту часу пропустили двічі, програвши 2:3.
Минулими вихідними повинен був відбутися ще матч ФК «Куп’янськ» – ФК «Зміїв», але його перенесли.

Нагадаємо, двоє представників Харківщини ввійшли до складу збірної України на міжнародні змагання серед військових і ветеранів «Ігри Нескорених» (Invictus Games Vancouver Whistler 2025).

Також ми розповідали, що Харківська важкоатлетка виграла чемпіонат України серед юніорів та молоді.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram

Автор:
Савелій Мякушко
Теги: