Харків’янка Еліна Світоліна вийшла до чвертьфіналу турніру у Франції

04.05.2023 09:20 Спорт
Фото: sport.ua Фото: sport.ua

Тенісистка Еліна Світоліна здобула вольову перемогу над бельгійкою Ісалін Бонавентюр.

Як передає медіа «Слобідський край», на цьому тижні харків’янка Еліна Світоліна, яка місяць тому відновила кар’єру після народження дитини, бере участь на турнірі WTA 125 у французькому місті Сен-Мало. Першою суперницею нашої співвітчизниці була спортсменка з Греції Деспіна Папамахаїл. Українка здобула перемогу в двох сетах – 7:5; 6:1.

Вчора, 3 травня, Еліна боролася з бельгійкою Ісалін Бонавентюр за вихід до чвертьфіналу. Перший сет залишився за тенісисткою з Бельгії – 6:2. Другу партію виграла Світоліна 6:4. У вирішальному сеті Бонавентюр вигравала 3:0, утім харків’янка зуміла повернутися в гру, справа дійшла до тай-брейку, де перемогу святкувала українка. Вперше після повернення на корт Еліна зуміла пройти два кола змагань – до цього вона або вилітала одразу, або вигравала лише один матч.

У чвертьфіналі суперницею Світоліної стане 27-річна француженка Леолья Жанжан. Матч відбудеться завтра, 5 травня.

Раніше ми писали, що харківський боксер здобув перемогу на професійному ринзі.

Нагадаємо, нещодавно боксер з Донецької громади виборов звання чемпіона України. 15-річний Олександр Звєрєв завоював золоту медаль на чемпіонаті України з боксу серед юніорів. А минулими вихідними, 30 квітня, сахновщинський «Колос» здобув перемогу у чемпіонаті Дніпропетровщини.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор:
Савелій Мякушко