Команди з трьох громад: у селищі П’ятигірське проходить дитячий турнір з футзалу

08.11.2023 14:20 Спорт
Фото з групи GFT VALKYRIE у Facebook Фото з групи GFT VALKYRIE у Facebook

У Донецькій територіальній громаді Харківської області проходить дитячий футзальний турнір, де, окрім місцевих команд, беруть участь колективи з Ізюмської та Балаклійської ТГ.

Дитячий чемпіонат з футзалу

Як передає медіа «Слобідський край», понад місяць у Донецькій громаді триває відкритий чемпіонат комунального закладу «Спортивний клуб «Чемпіон» з футзалу серед дитячих команд. Для участі в турнірі у п’яти вікових категоріях зібралася 21 команда, з яких 17 місцевих – вісім з Андріївки, сім з Донця і дві з П’ятигірського. Також беруть участь три колективи з Ізюма та один з Вербівки Балаклійської громади.

Змагання проходять за коловою системою, їх планують завершити до кінця року. Турнір розпочали на футбольному полі в Андріївці, а коли похолодало, перейшли грати в зал у П’ятигірському. Поєдинки у трьох молодших групах складаються з двох таймів по 15 хвилин, в інших – з двох таймів по 20 хвилин. Про це медіа «Слобідський край» розповів головний суддя турніру Володимир Чаговець.

У наймолодшій віковій категорії 2016–2017 року народження виступають три команди. Там лідирує «Промінь» (П’ятигірське), який після п’яти матчів набрав 13 очок. На другому місці йде «Скорпіон» (Андріївка), у нього чотири очки, але зіграно на матч менше. Третю сходинку посідають «Футболярики» (Донець), які за п’ять турів заробили три очки. Минулими вихідними в цій віковій категорії ігри не проводилися.

Вікова група 2014–2015 року народження складається з п’яти команд. В останньому турі «Ізюм» обіграв андріївський «Авангард» 4:0, а також ізюмчани зіграли внічию з андріївським «Скорпіоном» 3:3. До речі, ізюмські команди приїжджають на ігри через тур і одразу проводять два матчі. 
Наразі у цій віковій категорії лідирує «Скорпіон» з 15 очками (зіграно сім матчів). Другим іде «Ізюм» з 11 очками (шість ігор), третім – донецький «Газовик» з 10 очками (5 ігор). Донецькі «Футболярики», які йдуть четвертими, набрали три очки (п’ять ігор). І на останній сходинці розташовується «Авангард», який залікових балів за п’ять матчів поки не отримав.

Вдалі вихідні для ізюмчан

У віковій категорії 2012–2013 року народження виступають чотири команди: «Авангард» (Андріївка), «Чемпіон» (Донець), «Ізюм», «Промінь» (П’ятигірське). Минулі вихідні виявилися успішними для ізюмчан, вони обіграли «Авангард» 12:0 та «Промінь» 8:3. У ще одному матчі «Промінь» виграв у «Чемпіона» 10:5. 
Наразі першу сходинку ділять «Ізюм» і «Промінь» – обидві команди набрали по 12 очок після п’яти матчів. На третій сходинці йде «Чемпіон», у нього шість очок у чотирьох поєдинках. Квартет замикає «Авангард», який за шість ігор не зумів заробити жодного залікового бала.

У віковій категорії 2009–2011 року народження грають п’ять колективів: «Авангард» (Андріївка), «Ізюм», «Чемпіон» (Донець), «Чемпіон U-10» (Донець) та дівоча команда «Валькірії» (Андріївка). В останніх матчах цієї групи «Авангард» обіграв «Чемпіона U-10» 10:1, «Авангард» був сильнішим і за «Чемпіона» 9:2. «Ізюм» виграв у «Авангарду» 10:3, а дівчата з «Валькірії» здолали «Ізюм» 7:4. З абсолютним показником у цій віковій категорії лідирують «Валькірії», які за сім турів заробили 21 очко. Другим іде «Авангард» з 15 заліковими балами (зіграли сім турів). Третю сходинку посідає «Ізюм», який у шести матчах набрав дев’ять очок. «Чемпіон» іде четвертим, набравши в шести іграх три залікові бали. І замикає турнірну таблицю «Чемпіон U-10», у нього нуль очок у шести турах.

У найстаршій віковій категорії, 2007–2008 року народ­ження, виступають чотири команди. Минулими вихідними донецький «Газовик» обіграв андріївський «Авангард» 10:3, водночас «Авангард» виграв у вербівського «Колоса» 6:0, а от «Колос» був сильнішим за анд­ріївських «Валькірій» 5:1. Тут лідирує водночас «Авангард», він у восьми матчах набрав 19 очок. Другим іде «Газовик», який за шість ігор заробив 13 залікових балів. Третє місце посідає «Колос», набравши 9 очок у семи матчах. На четвертій сходинці йдуть «Валькірії», які за сім турів поки що очок не набирали.

Нагадаємо, в селищі Андріївка провели мініфутбольний турнір та велопробіг. А сахновщинський «Колос» став переможцем чемпіонату Дніпропетровщини. 

Також ми розповідали, як живе спорт Богодухівської громади під час війни.

Більше новин рубрики спорт читайте на нашому сайті.  

Автор:
Савелій Мякушко
Теги: