Під час футбольного матчу в Сахновщині зібрали понад 12 тисяч гривень на потреби ЗСУ

04.07.2023 10:29 Спорт
Фото: Володимир Яцина Фото: Володимир Яцина

Минулими вихідними аматорська футбольна команда із Сахновщини «Колос» удома проводила товариську гру проти представника Другої ліги чемпіонату України запорізького «Металурга-2».

Про це медіа «Слобідський край» розповів головний спеціаліст по напрямку спорту відділу освіти, культури, молоді та спорту Сахновщинської селищної ради Володимир Яцина.

Сахновщинський «Колос» активно готується до відновлення чемпіонату і Кубка Дніпропетровщини. У рамках підготовки 1 липня сахновщани провели товариський матч проти запорізького «Металурга-2». Це професійний клуб, який посів восьме місце у минулому сезоні Другої ліги. «Колос» відкрив рахунок у матчі, втім потім пропустив двічі. Господарі зуміли відігратися, встановивши підсумковий рахунок у зустрічі – 2:2.

Традиційно у Сахновщині під час матчу збирали кошти на підтримку ЗСУ.

– Гра була цікавою, сахновщани більше володіли ініціативою та створили більше гольових моментів, але десь не везло, десь їх воротар виручав. Головна мета у головного тренера «Колоса» Романа Какадія на цей матч була переглянути новачків і взагалі дати можливість взяти участь у цій грі всім футболістам, які є в заявці команди, – розповів медіа «Слобідський край» Володимир Яцина. – Як завжди, місцева дитяча волонтерська організація «Сонячні квіти» збирала кошти для ЗСУ. Загалом було зібрано 12 тисяч 800 гривень. Вони підуть на тканину для пошиття одягу військовим і на закупівлю турнікетів, в яких є потреба.

У «Колоса» на найближчі два тижні очікуються кілька товариських ігор.

– Цими вихідними, 8-9 липня, команда збирається їхати грати на виїзді проти представника Першої ліги кременчуцького «Кременя». Також ми подали запрошення команді «Гірник-Спорт» Полтавської області, яка в цьому сезоні теж грала у Першій лізі, щодо товариського матчу в Сахновщині на 15-16 липня. Очікуємо від них відповіді. Якщо не вийде зіграти з ними, шукатимемо іншого спаринг-партнера, – каже Володимир Яцина.

Футбольний сезон у Дніпропетровській області відновлюється 22-23 липня. На ці дати заплановані матчі чвертьфіналу Кубка. У ці числа «Колос» прийматиме вдома «АГРО-КМР» з Дніпропетровщини, а за тиждень зіграє на виїзді матч-відповідь.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як на молодіжному чемпіонаті Європи збірна Україна за участю гравців з Харківщини зіграла проти Хорватії, Румунії, Іспанії та Франції.

Більше новин селища Сахновщина та інших населених пунктів громади читайте на нашому сайті.

Більше новин спорту читайте на нашому сайті.

Автор:
Савелій Мякушко