Як не залишитися без палива на зиму

13.06.2024 17:20 Суспільство
Фото: goloskarpat.info Фото: goloskarpat.info

Наразі Уряд збирає дані про потреби вразливих верств населення у твердому паливі на наступний зимовий період.

Наразі Уряд вивчає потреби вразливих верств населення у твердому паливі на наступну зиму. Для цього в обласних військових адміністраціях формуються списки таких людей. Саме вразливі категорії населення можуть розраховувати на першочергове забезпечення паливною деревиною.     

Для сталого проходження опалювального сезону 2024–2025 років буде застосовано змішану форму допомоги. Вона видаватиметься домогосподарствам твердим паливом безпосередньо або грошовими коштами на його придбання.

Наразі на місцях повинні завершити збір інформації та опрацювати подальший алгоритм дій, тому зволікати не варто. 
Для отримання державної допомоги для придбання твердого палива необхідно звернутися до Пенсійного фонду України та подати заявку на субсидію. Цей крок є обов’язковим для того, щоб мати можливість отримати необхідну допомогу під час наступного зимового періоду.

Щоб Уряд міг вчасно забюджетувати кошти та прокомунікувати з міжнародними партнерами, вже сьогодні важливо зібрати інформацію щодо об’єктивної потреби для людей, які потребують підтримки.

Саме тому вразливим категоріям громадян, які живуть на прифронтових територіях, треба не зволікати з поданням заяви – найкраще зробити це зараз. 

Раніше ми писали також про умову перерахунку субсидії на тверде паливо