Як повідомити Пенсійний фонд про зміну банку онлайн: покрокова інструкція

26.06.2024 10:51 Суспільство
Фото: kadrovik.ua Фото: kadrovik.ua

Ви з якихось власних причин змінили банк і маєте нову банківську картку для отримання пенсії. Щоб не залиишитися без виплат, негайно повідомте про це Пенсійний фонд.

Зрозуміло, можна взяти в банку спеціальний документ, записатися на прийом до фахівця Пенсійного фонду та завітати туди особисто. 

Але можна зробити все це, не виходячи з дому. Для того, щоб змінити банківські реквізити та отримувати пенсію на нову картку онлайн, вам потрібно зробити усього вісім простих кроків. Скористуємось для цього вебпорталом електронних послуг Пенсійного фонду України. 

Крок 1. На вебпорталі ПФУ у правому верхньому куті екрана натисніть кнопку «Вхід» і авторизуйтесь за допомогою кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

Крок 2. В особистому кабінеті на панелі зліва в розділі «Щодо пенсійного забезпечення» оберіть опцію «Внесення змін до пенсійної справи».

Крок 3. У вікні, що відкриється, з переліку заяв оберіть опцію «Заява на зміну виплатних реквізитів».

Крок 4. У полях заяви, що з’явиться на екрані, відредагуйте необхідні дані, перевірте записи.

Крок 5. За потреби завантажте сканкопії документів, що підтверджують відповідні зміни – документ з банку для Пенсійного фонду. 

Крок 6. Надайте згоду на передачу та обробку персональних даних і підтвердьте, що ви ознайомлені з необхідністю повідомляти органи ПФУ про зміни, що можуть впливати на пенсійне забезпечення.

Крок 7. Сформуйте заяву, підпишіть її КЕП і надішліть до ПФУ.

Крок 8. З результатами опрацювання заяви можна ознайомитися в розділі «Мої звернення» (на панелі зліва).

Якщо ви є отримувачем субсидії або соціальних пільг, ви також обов’язково повинні повідомити Пенсійний фонд про зміну платіжних реквізитів. Можна зробити це онлайн у такий само спосіб. 

Раніше ми писали  перерахунок виплат працюючим пенсіонерам

Читайте також про  Доплата до пенсії майже 1000 гривень: хто може отримати

Оперативні новини читайте в нашому Telegram

Автор:
Ірина Мнішек