Безкоштовні дрова, розмінування, погашення марки: підсумки тижня на Харківщині

17.09.2023 16:58 Суспільство

Розмінування, газопостачання, допомога евакуйованим з Куп’янська, війна проти росії – усі найважливіші події Харківської області з 11 по 17 вересня в одному місці.

Про головне за тиждень розповідає «Слобідський край».

Напризволяще не кидають: волонтери допомагають евакуйованим до Харкова людям. Людей, які виїжджають з небезпечних районів Харківської області, найчастіше селять у безкоштовних гуртожитках Харкова. Волонтери надають переселенцям гуманітарну та медичну допомогу, а також допомагають адаптуватися в нових умовах.

На Харківщині внаслідок російської агресії загинуло понад 2000 цивільних. За час повномасштабної війни у Харківській області загинуло 2114 цивільних, з них 77 – діти.

Розмінування на Харківщині: скільки вдалося розмінувати з 1,2 мільйона гектарів, які перебували під окупацією. На Харківщині розмінували понад 6,8 тисячі гектарів території. Знищено понад 109 тисяч вибухонебезпечних предметів. Зокрема, наразі повністю розміновано населений пункт Циркуни Харківського району в межах експериментального проєкту щодо відновлення населених пунктів.

В Ізюмі розпочинається реєстрація на отримання дров. 3 18 вересня розпочинається прийом заяв від мешканців Ізюмської громади на безкоштовне забезпечення дровами паливними на опалювальний сезон 2023-2024 років.

На площі Свободи погасили марки, присвячені Балаклії, Ізюму, Куп’янську та Харкову. У місті Харків 14 вересня «Укрпошта» ввела в обіг та погасила поштовий блок «Міста Героїв. Харківщина», присвячений Балаклії, Ізюму, Куп’янську та Харкову. Випуск приурочений до річниці контрнаступу ЗСУ в Харківській області у вересні 2022 року.

«Відновити газопостачання у Вовчанську поки неможливо», – Синєгубов. У Вовчанську Харківської області другу зиму не буде газопостачання. Раніше його забезпечували газом від ГРС Шебекіно, що в бєлгородській області росії.

У громад можуть забрати «військовий» ПДФО: пояснення Кабміну. З 1 жовтня з бюджетів громад, зокрема Харківщини, можуть забрати ПДФО з військових. Через це, наприклад, місцевий бюджет Харкова може недорахуватися близько 650 мільйонів у 2023 році та 3,4 мільярда у 2024-му. У Кабміні пояснили, що гроші переспрямують на оборону, а громадам будуть виділені дотації.

У Малинівській громаді хвора на сказ лисиця покусала жінку. У дачному кооперативі в селі Стара Гнилиця Малинівської громади Харківської області 8 вересня на господарку ділянки напала лисиця та покусала її руки. Лабораторні дослідження підтвердили діагноз – сказ лисиці.

Головні новини Харківська область читайте в нас на сайті.

Автор:
Галина Гришко