Будматеріали, продукти, засоби гігієни: у громади Харківщини доправили «гуманітарку»

08.08.2023 07:55 Суспільство
Фото: ХОВА Фото: ХОВА

У Харківській області впродовж минулого тижня обласний гуманітарний штаб відправив 15 тонн продуктів і засобів гігієни, будматеріали та проднабори.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на пресслужбу Харківської ОВА.

До Куп'янської та Ізюмської громад відвантажили 15,8 тонни продуктів харчування, засобів гігієни і тактичних засобів. Також доправили 1665 продовольчих наборів благодійним фондам, які далі передають допомогу населенню.

Триває відправка будматеріалів для оперативного ремонту пошкоджених будівель. Жителям Оскільської, Циркунівської, Пісочинської, Дергачівської, Балаклійської, Куп'янської громад відвантажили 66 400 дошок.

3238 OSB-листів доправили до Оскільської, Вовчанської, Балаклійської, Куп'янської громад, Художньо-меморіального музею І.Ю. Рєпіна й ХНУ імені В.Н. Каразіна.

Харківська область, гуманітарна допомога з 31 липня по 4 серпня. Інфографіка

Крім цього, до Ізюмської, Валківської, Коломацької, Барвінківської, Савинської, Олексіївської, Куньєвської, Оскільської, Сахновщинської та Борівської громад передали 307 рекреаційних наборів, наборів раннього розвитку та наборів «Школа у коробці».

Балаклійській громаді доставили 500 кілограмів одягу. 

Нагадаємо, у Харківській області надійшло близько 12 тисяч заявок на отримання компенсації в межах програми єВідновлення. Наразі над обробкою заяв у посиленому режимі працюють комісії.

Нагадаємо також, що Благодійний фонд «Магічні птахи» відправив підрозділу розвідки два дрони та бездротовий ретранслятор для відео.

Також ми писали, що українці, які евакуйовуються з окупованих територій, можуть повернутися на підконтрольну територію України через пункт пропуску Колотилівка – Покровка на кородоні Сумської області і білгородської області рф.

Більше новин  Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Галина Гришко