Дав їй ласкаве ім'я «Наташка»: прикордонник розповів про РСЗВ Vampire

20.06.2024 19:50 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Хмельничанин Анатолій на псевдо «Крим» боєць прикордонної бригади «Сталевий кордон». Чоловік розпочав свій службовий шлях ще у 2015 році під час проведення антитерористичної операції на сході країни.

Історію військовослужбовця пресслужба бригади «Сталевий кордон» виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

Коли було створено бригаду Гвардії наступу «Сталевий кордон», Анатолій вступив до її лав та став механіком-водієм реактивної системи залпового вогню RM-70 «Vampire». Прикордонник з теплом відгукується про свою РСЗВ та навіть дав їй ласкаве ім'я «Наташка». Проте ця машина дуже не «ласкава» до ворога – смертельні снаряди РСЗВ не раз нищили загарбників на Донеччині та Харківщині.

– «Наташка» в мене «зубата». Машина прохідна, свою роботу виконує як треба. Я свою люблю, я захищаю нашу державу, виконую свій відсоток дій до наближення нашої спільної перемоги, – розповідає прикордонник.

Задача «Крима» не тільки безпечно довезти розрахунок на місце роботи та повернутися назад, а й забезпечити надійне функціонування бойової частини машини. Простими словами – без нього артилеристи-навідники не зможуть навестися та виконати залп.

– Ми маємо вигнати цю нечесть, щоб потім ми могли жити спокійно. Тому ми робимо все, щоб у нас якнайшвидше була наша омріяна перемога, – каже чоловік.

Раніше ми писали про Віктора – зенітника у 92-й ОШБр. За понад два роки чоловік встиг побувати у кількох підрозділах: спочатку рембат, потім піхота, а тепер – ППО. А поки  воював, став дідусем дівчинки, яку назвали Вікторія.

А також про 24-річного військовослужбовця з позивним Лонжерон‎, який нині командир піхотного підрозділу 5-ї Слобожанської бригади Національної гвардії України. Чоловік пройшов Балаклію, Куп’янськ, Кліщіївку та Кремінну.

Та про Дмитра з позивним «Мітяй» – військовослужбовця 209 окремого батальйону сил територіальної оборони ЗСУ. За два роки війни бойові завдання доводилося виконувати на різних ділянках фронту, зокрема – на Донецькому і Лиманському.

Автор:
Ксенія Карпенко