Дефіцит слюсарів, фармацевтів та бухгалтерів: ситуація на ринку праці Харківщини

19.07.2023 16:58 Суспільство
фото: Шпальта фото: Шпальта

Ситуація на ринку праці Харківської області поступово покращується. Про це свідчить зростання вакансій та зменшення конкуренції на вакантні місця. 

Як передає «Слобідський край», про це на брифінгу 19 липня розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

За словами Олександра Котукова, на початку 2023 року роботодавці надавали у середньому 1,5 тисячі вакансій на місяць, а у травні-червні у середньому 3 тисячі вакансій на місяць.

«На початку року конкуренція на вакантне місце було 29 осіб, то зараз 6. Ми маємо об’єктивно збільшення пропозицій, і ми можемо говорити про поступове відновлення ринку праці в Харківській області», – розповів він.

Олександр Котуков повідомив, що у першій половині 2023 року допомогу по безробіттю отримували близько 16 тисяч чоловік. Сьогодні на обліку в центрі зайнятості знаходяться близько 10 тисяч осіб.

Щодо вакансій, то великим попитом користуються кваліфіковані робітники.

«На сьогодні є навіть дефіцит фахівців спеціальностей, таких як токарі, фрезувальники, слюсарі, оператори станків з програмним керуванням. Буквально вчора ми були на одному з машинобудівельних підприємств, і його керівництво зазначило, що вони вкрай потребують цих кадрів і готові навіть навчати людей, які хочуть працювати і бути кваліфікованими робітниками», – каже Олександр Котуков.

Крім перерахованих вище кваліфікованих робітників, попитом на ринку праці користуються такі спеціальності, як електромонтери, водії автотранспортних засобів. Також існує попит на службові професії: фармацевтів, асистентів фармацевтів, на медичну сестру, бухгалтера.

Раніше ми писали також, кому підвищили пенсії з 1 квітня. Також ми писали також про те, як оформити субсидію на неопалювальний період.

Нагадаємо також, як  евакуйованим жителям Харківщини отримати пенсію, субсидію або соціальну допомогу.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.