Харків’янам пропонують освоїти професію сапера: як отримати ваучер на навчання

26.10.2023 16:32 Суспільство
Розмінування / фото ДСНС України в Харківської області Розмінування / фото ДСНС України в Харківської області

У Харківській області пройти навчання за професією сапер можна у Міжрегіональному центрі гуманітарного розмінування та швидкого реагування Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Про це «Слобідський край» пише з посиланням на Харківський обласний центр зайнятості.

Спеціальність сапер (розмінування) включена до Переліку професій та спеціальностей, для навчання за якими може бути виданий ваучер.

Під час навчання слухачі опанують необхідні знання та навички для безпечної та ефективної роботи з вибуховими речовинами та розмінування територій. 

«Професійне навчання на підставі ваучера – це одна з найзатребуваніших активних програм служби зайнятості. Станом на 26 жовтня 2023 року в Харківській області ваучер отримали 1250 осіб. І це другий показник по Україні», – розповів директор Харківського обласного центру зайнятості Олександр Котуков.

Нагадаємо, ваучер видається одноразово. Для цього необхідно подати до центру зайнятості заяву, паспорт, документ про освіту, реєстраційний номер облікової картки платника податків, трудову книжку або її дублікат. Людина самостійно обирає заклад освіти з відповідною ліцензією, де бажає пройти навчання.

Раніше ми писали, що  у Харківській області найбільшим попитом користуються професії: бухгалтер, фармацевт, лікар, токар, фрезерувальник, слюсар, електромонтер, водій, продавець, оператор станків з програмним керуванням, медсестра, психолог, а також прибиральники, двірники, підсобні робітники.

Також ми повідомляли, що у Харківській області на роботу в «Армії відновлення» видано 11752 направлення. До проєкту долучились 52 громади області.

Нагадаємо також, що у Харківській області діє декілька програм підтримки роботодавців, які працевлаштовують вимушених переселенців.

Головні події Харківська область читайте на нашому сайті.