Харків’янин вшосте номінований на журналістський «оскар»

18.02.2022 14:00 Суспільство
Уродженець Харкова журналіст Мстислав Чернов номінований на одну з найбільш престижних світових премій Royal Television Society, яку також називають журналістським «оскаром». Він представлений у двох номінаціях – «Оператор року» та «Висвітлення міжнародних подій».

На сайті британської премії Royal Television Society Мстислав Чернов представлений особисто в номінації «Оператор року». У номінації «Висвітлення міжнародних подій» представлено його репортажі з Афганістану після захоплення у країні влади Талібаном.

Для Мстислава це вже шоста номінація у рамках Royal Television Society, у двох з яких він перемагав. У 2015 році його було визнано «Молодим талантом року» та у 2016 році він переміг у номінації «Оператор року». Крім Чернова, на цю премію не був номінований жоден український журналіст уже сім років.

Читайте також: Довіра до армії та підвищена боєздатність: результати соціологічного дослідження «Інституту Горшеніна»

Чернов з 2014 року працює на The Associated Press та з того часу висвітлював не тільки конфлікти в Сирії, Лівії, Нагірному Карабаху, Афганістані, міграційну кризу у Європі та протести в Білорусі, але й не залишався осторонь під час Революції Гідності, анексії Криму та конфлікту на Донбасі.

— RTS — найпрестижніша у світі премія для операторів-документалістів. Проте для мене вона важлива ще й з іншої причини. Журі відзначає не лише якість операторської роботи, а й актуальність тем, з якими ми працюємо. Значну частину моїх зйомок, відправлених на конкурс цього року, було знято в Україні, і це дуже важливо, що світова спільнота не ігнорує події, що тут відбуваються, — розповідає Мстислав Чернов.

Оголошення переможців премії Royal Television Society буде проходити 23 лютого в готелі Grosvenor House у Лондоні.

Премія упроваджена найстаршою телевізійною спільнотою світу Royal Television Society, яка була створена у Великій Британії у 1927 році.

Автор:
Олександр Манченко