Харківський обласний онкоцентр отримав нове обладнання

07.02.2024 16:51 Суспільство
Фото ілюстративне Фото ілюстративне

У 2023 році Харківський обласний центр онкології отримав апарат для брахітерапії. Наразі завершуються ремонтні роботи у приміщенні, яке облаштовується для апарата.

Як передає «Слобідський край» з посиланням на пресслужбу ХОВА, про це на брифінгу 7 лютого розповіла заступниця начальника ХОВА Олена Логвинова.

«Наприкінці літа 2023 року онкоцентр порушив питання щодо придбання апарата брахітерапії. Харківська обласна військова адміністрація позитивно і оперативно розглянула це питання. Восени вже розпочався процес закупівлі і наприкінці 2023 року обладнання надійшло. Наразі завершуються ремонтні роботи у приміщенні, яке облаштовується для апарата. Також МОЗ здійснив закупівлю лінійних прискорювачів у 2023 році, і невдовзі онкоцентр має отримати ще й таке обладнання», – повідомила Олена Логвинова.

За її словами, в онкоцентрі медична допомога пацієнтам надається за 16 спеціальностями та кількома направленнями: хірургічна допомога, хіміотерапія, променева терапія. У 2023 році до поліклініки онкоцентру було здійснено 38 тисяч звернень, з них 9357 первинних. В онкоцентрі протягом 2023 року надали 4 704 пріоритетні послуги. 

Нагадаємо, усі види медичної допомоги для пацієнтів з онкологією є безоплатними, адже їх покриває Програма медичних гарантій. Серед послуг – діагностика, лікування включно з ліками, а також подальша реабілітація та паліативна допомога. 

Автор:
Галина Гришко