Хочу захистити свою родину: прикордонник розповів про бойовий шлях

07.07.2024 18:51 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

«Гіпс» – начальник вогневої групи у прикордонному загоні «Сталевий кордон». Чоловік родом із Сумської області, там проживає його родина, а він нині нищить ворога на Харківщині.

Історію військовослужбовця пресслужба бригади «Сталевий кордон» виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

У коло завдань начальника вогневої групи входить точне наведення, стрільба та контроль цілевказання для реактивної системи залпового вогню RM-70 Vampire.

– Моя задача – забезпечити точність наведення та стрільби. Я приймаю всі координати, вказівники та передаю інформацію своєму навіднику. Позивний я взяв у пам'ять свого побратима, мені хотілося, щоб він хоч таким чином був зі мною поруч. Він загинув, звільняючи Україну, через рік після повномасштабного вторгнення на Бахмутському напрямку, – розповідає чоловік.

Розрахунок прикордонника настільки вдало відпрацьовує по позиціях ворога на Харківщині, що за ними почалося справжнє полювання. Одного разу бійцям навіть вдалося зняти на відео «приліт» у кількох метрах від машини.

– Виконавши свою роботу, ми повернулися назад, усе було добре, а через кілька днів оператор, який знімав відео, підійшов і каже: ви хлопці в сорочці народилися, бо був дуже близький «прильот» за декілька метрів від машини, але вибух не стався, – каже Гіпс. 

Наразі родина чоловіка у Сумській області, яку теж росіяни щоденно обстрілюють.

– Я хочу захистити свою сім’ю, вони там постійно під обстрілами перебувають. У мене велике бажання все це швидше закінчити, – говорить прикордонник.  

Раніше ми писали про Олексія – військовослужбовця 92-ї ОШБр. Чоловік пройшов тернистий бойовий шлях – воював в Андріївці, Кліщіївці, Іванівці, а тепер на Харківщині.

Та про Слобожанську бригаду Національної гвардії України, яка 1 липня відсвяткувала 32-гу річницю створення. З початку повномасштабної війни особовий склад частини був приведений у повну бойову готовність. На початку березня 2022 року, попри втрати та серйозні пошкодження інфраструктури, гвардійці боронили підступи до міста Харків. Нині підрозділи бригади тримають оборону в найгарячіших точках Донецької, Луганської та Харківської областей.

А також про «Хорвата» – військовослужбовця 120-го окремого батальйону сил територіальної оборони ЗСУ. Поки йде війна, чоловік не хоче називати своє ім’я та розповідати про те, як жив раніше.

Автор:
Ксенія Карпенко