Колядники з Харківщини влаштують батл з італійцями у прямому ефірі

06.01.2021 14:59 Суспільство
«Вертеп-фест», який кілька років тому започаткували у Харківській області, стартує 8 січня і триватиме три дні.

Цьогоріч «Вертеп-фест» проходитиме в Інтернеті під гаслом «Вертеп UnLock!». Стартує V Всеукраїнський фестиваль традиційних і сучасних вертепів 8 січня і триватиме до 10 січня.

Участь у ньому, окрім господарів свята – колядників Харківщини, – візьмуть не тільки команди з різних куточків України, а й з інших країн (Норвегії, Італії, Польщі, Естонії). Упродовж трьох фестивальних днів сайт заходу перетвориться на Вертеп-платформу. Вона надасть глядачам можливість приєднатися до прямих трансляцій ключових подій фестивалю.

Тож усі охочі зможуть подивитися колядковий батл між командами Харківської, Луганської, Львівської, Дніпропетровської, Миколаївської, Рівненської областей і навіть з Італії. Учасникам належить довести, що саме вони найкращі колядувальники. А команду-переможця визначатиме журі «Вертеп-фесту», до складу якого, крім організаторів заходу, увійдуть переможці популярних талант-шоу – учасники Творчого патріотичного об’єднання «Музичний батальйон» Олександр Кварта, Іван Ганзера та гурт «Тріода».

Нагадаємо, всеукраїнський фестиваль традиційних і сучасних вертепів був започаткований у Харкові у 2017 році. Відтоді він кожен рік збирає учасників з усіх куточків України – представників вертепних театрів, колядників, фольклорно-театральних колективів, аматорських об’єднань.

Читайте також: Південна залізниця повідомила, як курсуватимуть поїзди під час локдауну в січні