Лісівники Харківщини допомагають військовим

01.03.2024 13:50 Суспільство
Заготівля лісу для допомоги військовим триває/фото: Слобожанський лісовий офіс Заготівля лісу для допомоги військовим триває/фото: Слобожанський лісовий офіс

Лісівники Слобожанського лісового офісу, куди входять і лісові філії Харківщини, постійно допомагають українським військовим.

Як розповіла кореспондентці медіа «Слобідський край» фахівчиня зі зв’язків з громадськістю Лілія Гнатенко, протягом минулого року для потреб військових філії Слобожанського лісового офісу передали 1698 кубометрів дров, 3592 – круглих лісоматеріалів та 542 кубометри пиломатеріалів.

Це надважливі для фронту матеріали, які постійно потрібні для будівництва бліндажів, укріплень, переправ, господарських споруд та опалення. Заготовлена лісівниками деревина була направлена для підрозділів на «гарячих» напрямках Донеччини та Запоріжжя.
 
«Заготівля лісу для допомоги військовим триває. З початку поточного року лісівники уже передали понад 1000 метрів кубічних деревної продукції», – зазначила Лілія Гнатенко.

Загалом, протягом двох років війни філії Слобожанського лісового офісу Захисникам України передали понад 23 тисячі метрів кубічних деревини. Також відправляли  транспортні засоби, різноманітні інструменти й технічне обладнання.

У 2023 році лісогосподарські філії Харківської області висадили понад 5,2 мільйона сіянців листяних та хвойних порід. Також лісівники Харківщини разом з мешканцями Мереф’янської громади заклали алею Слави на честь загиблих Героїв.

Автор:
Надія Янінович