На Харківщині можна придбати дрова за минулорічними цінами: де і як замовити

26.07.2024 10:50 Суспільство
На проміжному складі/фото: Слобідський край На проміжному складі/фото: Слобідський край

Лісові господарства Харківщини продовжують забезпечувати населення області паливною деревиною.

Як повідомляє медіа «Слобідський край», про це під час робочої поїздки на Харківщину 25 липня розповів генеральний директор ДП «Ліси України» Юрій Болоховець.
 
 «Заготовка паливної деревини у лісництвах йде планово. Для того, щоб люди не стояли в чергах, а мали можливість забрати дрова одразу, в кожному лісництві є робочі залишки лісопродукції. На сьогодні у цілому по країні маємо близько 150 тисяч метрів кубічних залишків деревини. Дрова знаходяться на проміжному складі, до якого може під’їхати будь-який автотранспорт», – зазначив Юрій Болоховець.

 Юрій Болоховець на Харківщиніфото: Слобідський край

Юрій Болоховець у Зміївському лісовому господарстві/фото: Слобідський край

Він також порадив дровами запасатися влітку. Так і калорійність дров більша, і кошти економляться. 

Придбати дрова можна, завітавши у будь-яке лісництво або онлайн через додаток «ДроваЄ». Ціни на дрова залишаються на рівні минулорічних і залежать від породи деревини. Оплатити рахунок за придбану деревину можна у відділенні банку або через інтернет-банкінг.

Покупка дров на Харківщині/фото: Слобідський край

Дрова можна придбати у будь-якому лісництві/фото: Слобідський край

Як каже місцевий мешканець Юрій, ніяких проблем з купівлею дров не виникло. «Прийшов у Задонецьке лісництво філії «Зміївське лісове господарство» з паспортом і кодом. Написав необхідну заяву, виписав дрова, оплатив. Одразу їх і забираю», – розповів він.

Ми писали, що до нового опалювального сезону у прифронтовій Борівській громаді почали готуватися заздалегідь. Нещодавно громада отримала потужний генератор, також уже розпочалися гідравлічні випробування тепломереж.

Нагадаємо, у Савинській громаді деякі категорії громадян зможуть отримати безкоштовну паливну деревину. Для цього їм потрібно звернутися до відділу соціального захисту селищної ради.

Автор:
Надія Янінович