На Харківщині скоротилося виробництво м’яса, молока та яєць
В усіх категоріях господарств Харківської області станом на 1 липня 2021 року налічувалось 150 тисяч 300 голів великої рогатої худоби, що на 8 % менше, ніж на 1 липня 2020 року, у тому числі корів – 68 тисяч 200 голів (на 5,8 % менше). Кількість свиней становила 182 тисячі 400 голів (на 5,9 % менше), овець та кіз – 62 тисячі 600 голів (на 18,2 % менше), птиці свійської – 8 мільйонів 400 тисяч голів (на 13,6 % менше).
Читайте також: Харківська область експортувала товарів на майже мільярд доларів
У січні – червні 2021 року в господарствах регіону порівняно з відповідним періодом минулого року виробництво молока зменшилось на 8,6 % і склало 221 тисячу 500 тонн, м’яса (у живій масі) – на 16,6 % (52 тисячі 800 тонн), вовни – на 16,7 % (30 тонн), яєць птиці свійської – на 31,5 % (247 мільйонів 500 тисяч штук).