На Харківщині відкрили рух на новозведеному мосту

13.10.2023 16:22 Суспільство
Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України Фото: Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Перший транспорт поїхав через новозведений модульний міст у Харківській області. Конструкції були передані від Уряду Королівства Норвегія.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на інформацію Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України.

«Завдяки цьому мосту вдасться не лише знову поєднати населені пункти, але й відновити військову логістику на цій ділянці, шлях якої раніше пролягав через зруйнований міст. Його почнуть відбудовувати одразу після перенаправлення потоку транспорту на новий», – зазначили у відомстві.

міст

Загалом з початку повномасштабного вторгнення у Харківській області зруйновано 27 мостів і шляхопроводів.

З часу деокупації Харківщини побудували 25 тимчасових переправ біля зруйнованих мостів і почали відбудову 18 мостів та ремонт ще 2. До кінця року планують розпочати роботи на ще 4 штучних спорудах.

Від міжнародних партнерів – Чехії, Норвегії та Швеції – Агентство отримало 8 тимчасових мостів і понтонні переправи, які також буде встановлено для відновлення логістики.

відкрили рух на новозведеному мусту

Раніше ми писали, що в Ізюмському районі Харківської області на місці зруйнованого мосту дорожники облаштують дві металеві гофровані труби.

А також, що у Харківській області шляховики підтримують у належному стані дороги державного значення, зокрема ті, які з'єднують нашу область з Луганською та кордон з росією.

Нещодавно у Харківській області шляховики розпочали роботи з повноцінного відновлення мосту, який був зруйнований у лютому 2022 року. Загалом в області капітально відновлюють 11 зруйнованих мостів.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті. 

Автор:
Ксенія Карпенко
Теги: