На війні почав готувати: боєць з харківської бригади розповів про службу

13.06.2024 19:52 Суспільство
Фото: скриншот з відео Фото: скриншот з відео

Віталій – військовослужбовець 92 ОШБр. Нині він артилерист, член екіпажу причіпної артсистеми 2Б16 «Нона-К». До повномасштабного вторгнення чоловік був підприємцем.

Історію бійця пресслужба 92-ї ОШБр виклала на своїй сторінці у Facebook, повідомляє медіа «Слобідський край».

Повістку Віталій отримав ще на початку повномасштабної війни, після військкомату його відправили на навчання в Англію, а потім почався бойовий шлях.

– У нашій справі головне – точні координати, тоді діло за малим: навівся, відпрацював. Ми знищуємо ціль і все, сховалися. Ми прикриваємо піхоту, а це важливо, хоч трошки полегшуємо їм життя, – каже Віталій. 

Побратими  призначили Віталія керувати кухнею, тож він намагається відповідально ставитись не лише до виконання бойових завдань, але й до побуту, щоб всі були ситі, а отже  концентрувались на найважливішому – знищенні противника.

– Я каже, що військовий завжди повинен бути ситий, а хто каже, що він не ситий, то він просто лінивий. У нас чимало запасів на виїзд. Я вдома майже ніколи не готував, а зараз інколи дзвоню дружині спитати, як приготувати щось. Вона сміється, говорить, що тепер буде відпочивати, – розповідає військовий.  

Раніше ми писали про Анатолія на псевдо «Фарт», який нині прикордонник, а 30 років свого життя він віддав творчості – освоїв клавіші та гру на сопілці, став вчителем музики.

А також про гвардійця на псевдо Шериф, який вступив до лав 3-ї бригади оперативного призначення з перших днів її створення. Офіцер бригади «Спартан» — про 10 років боротьби з російськими загарбниками.

Та про Віктора з позивним «Механік» – військовослужбовця 123-го окремого батальйону Сил територіальної оборони ЗСУ. Чоловік брав участь у Харківському контрнаступі та у багатьох інших запеклих боях.

Автор:
Ксенія Карпенко