Один з найстаріших мистецьких закладів України відзначив ювілей

19.12.2023 16:20 Суспільство
Святковий концерт/фото: Наталя Маренич Святковий концерт/фото: Наталя Маренич

Днями Харківський музичний фаховий коледж імені Б.М. Лятошинського відсвяткував 140 років від дня заснування. 

Як розповіла директорка коледжу Олена Єфременко, навчальний заклад є не лише осередком підготовки професійних музикантів, але й одним із центрів концертного життя Харкова. За участю колективів і солістів, більшість яких – лауреати всеукраїнських та міжнародних конкурсів, організовуються концерти і виступи, що проходять на різних майданчиках міста. Найбільш масштабним проєктом останніх 15 років є філармонічний абонемент «Мистецька юність — рідному місту».

Харківський музичний коледж постраждав від російського вторгнення в перші дні війни – 6 березня 2022 року, внаслідок бомбардувань, були вибиті майже всі вікна, пошкоджені аудиторії, концертна зала та музичні інструменти. 

Над подоланням ворожих ушкоджень працювали викладачі коледжу разом з учнями, їхніми батьками, представниками громадських організацій та волонтерами. 

Попри всі труднощі, педагоги, випускники та учні музичного коледжу 13 грудня поточного року відсвяткували ювілей навчального закладу. До них завітали і представники влади – вручили грамоти і подяки.

Нагородження з нагоди ювілею/фото: музичний коледж

Нагородження з нагоди ювілею/фото: Наталя Маренич

«Викладачі та студенти мріють повернутись до повноцінного навчального процесу. Педагогічний колектив і далі працює над тим, щоб коледж лишився одним з провідних мистецьких навчальних закладів України», - зазначила директорка Харківського музичного коледжу Олена Єфременко.  

Ми писали, У ліцеї Коломацької громади Харківської області цьогоріч установили черговий твердопаливний котел. В інших закладах освіти замінили вікна та двері, аби вони зберігали тепло. А школярів залучають до участі в конкурсах та різних подіях, щоб вони не втрачали зв’язок з ровесниками.

Автор:
Надія Янінович