Підготуватися до холодів Харкову допомагають інші країни: деталі

18.07.2024 16:20 Суспільство
Фото: Фейсбук-сторінка Харківської міської ради Фото: Фейсбук-сторінка Харківської міської ради

Партнери продовжують допомагати Харкову підготуватися до опалювального сезону. Нещодавно Франція передала генератори, а Японія труби.

Як повідомляє медіа «Слобідський край» з посиланням на Харківську міську раду, на початку тижня Харків відвідав посол Франції Гаель Весьєр. Він передав місту 13 потужних генераторів, які використовуватимуться Харківськими тепломережами, для забезпечення харків’ян теплом під час опалювального сезону та блекаутів.

Гаель Весьєр також нагадав, що у Франції створюється фонд у розмірі 200 млн євро для підтримки України.
 
«Ці кошти слугуватимуть реалізації проєктів у сферах енергетики, водо- та теплопостачання. І вже цієї осені ми побачимо конкретні результати», запевнив посол. 
Окрім цього, міністерство Європи та закордонних справ Франції виділить 2 млн євро на фінансування потреб шкіл Харкова та області. Кошти спрямують на ремонти в школах, модернізацію укриттів, закупівлю інноваційного обладнання для учнів. 

Сталеві труби від Японії/фото: Фейсбук-сторінка Харківської міської ради

Комунальники отримали партію нових сталевих труб від Японії /фото: Фейсбук-сторінка Харківської міської ради

Трохи раніше допомогу місту надала і Японія. Комунальники отримали партію нових сталевих труб діаметром 800 і 1200 мм. Їхня загальна довжина склала 12 метрів. Загалом від початку липня Харків отримав від Японії 69 ізольованих труб із зовнішньою захисною оболонкою. На черзі – ще 119 одиниць загальною довжиною 1 434 метри. Планується, що ця поставка відбудеться до кінця поточного місяця.
 
Всі ці труби одразу передаються на об’єкти для заміни. Так, за кілька годин після прибуття нові труби відвантажили на місце перекладки тепломагістралі в Шевченківському районі Харкова – торік у грудні тут стався прорив старої труби, діаметром 800 міліметрів. У результаті велика кількість будинків тривалий час лишалась без тепла. Як зазначили в «Харківських теплових мережах», повна заміна цієї магістралі дозволить уникнути подібних ситуацій щонайменше в наступні 40-50 років.

Нагадаємо, що на засіданні Європейського комітету регіонів його президент Кардейро закликав допомогти українським містам та регіонам підготувати енергосистему до зими.

На підготовку до опалювального сезону Харківська область отримала державну субвенцію в розмірі 2,5 мільярда гривень.

Оперативні новини читайте в нашому Telegram

Автор:
Надія Янінович