Понад 6 тисяч заяв подали жителі Харківщини на компенсацію пошкодженого майна

14.06.2023 10:06 Суспільство
Фото: https://2day.kh.ua Фото: https://2day.kh.ua

Станом на 13 червня мешканці Харківської області подали 6,5 тисячі заяв на компенсацію майна, пошкодженого внаслідок повномасштабної війни в Україні.

Про це повідомляє «Слобідський край» з посиланням на ХОВА.

Як ідеться у повідомленні, роботу щодо наповнення Державного реєстру майна, пошкодженого та знищеного внаслідок дій російських окупантів, було пришвидшено.

Зазначену роботу розгорнули в 46 громадах Харківської області. Наразі до нього вже внесено інформацію про пошкоджене та знищене нерухоме майно по 24 598 об’єктах житлового фонду. Загалом же, станом на 13 червня, від мешканців регіону надійшло 6 426 заяв на отримання компенсації. Найбільшу кількість пошкоджень зафіксовано в Харківському, Ізюмському, Чугуївському та Куп’янському районах області.

Як зазначили в ХОВА, на сьогоднішній день у громадах можна побачити значне зростання заяв на компенсацію пошкодженого майна. 

«Спостерігаємо позитивну динаміку наповнення реєстру по громадах. Утім маємо прискорюватися, аби нарощувати темпи відновлення до початку осінньо-зимового періоду. Для більш ефективної роботи вам необхідно доукомплектовувати штат профільних комісій на місцях, а в окремих випадках швидше створювати ці комісії», – звернувся до очільників райвійськадміністрацій начальник ХОВА Олег Синєгубов.

Нещодавно ми писали, у Харківській області пришвидшили темпи реєстрації пошкодженого майна за програмою єВідновлення. Програма розрахована на тих, чиє житло зазнало незначних ушкоджень від обстрілів та підлягає відновленню. Йдеться про ремонт дахів, заміну вікон та дверей. Програма поширюється на ремонт квартир, приватних будинків та кімнат у гуртожитках.

Нагадаємо, жителям регіону необхідно зареєструвати пошкоджене житло в «Дії» для отримання компенсації за програмою «єВідновлення». Власникам пошкодженого житла, які не можуть подати повідомлення через «Дію», треба звернутись до ЦНАПу.

Більше новин Харківська область читайте на нашому сайті.

Автор:
Владислава Ткаченко